Werken bij

COPRO: kwaliteit en veiligheid door deskundige controle

COPRO garandeert Kwaliteit. Duurzaamheid. Milieuvriendelijkheid en Veiligheid. We toetsen bouwproducten die gebruikt worden voor infrastructuurwerken af aan de striktste standaarden.

Dat doen we door middel van doorgedreven controles. Uitgevoerd door uitmuntende controleurs met een indrukwekkende expertise in hun vakgebied.
Van voetpaden tot bruggen, gebouwen en constructies: wij zorgen ervoor dat iedereen ze veilig kan gebruiken. Dat is ons engagement ten opzichte van onze opdrachtgever – én de hele samenleving.

Ambitieus meewerken aan een veilige, kwalitatieve én duurzame omgeving

COPRO is een onpartijdige controle-instelling voor bouwproducten, maar kiest duidelijk partij voor kwaliteit en veiligheid. Wij staan stevig in onze schoenen als een volwassen partner voor publieke bouwheren en aannemers. Al meer dan 35 jaar lang zijn we onderweg, langs wegen- en bouwwerken in België en verschillende internationale pistes. COPRO is ambitieus in haar opdracht: wij kiezen de weg vooruit naar een veilige en duurzame omgeving. Die ambitie zit ook in elk van onze werknemers: als expert sterk in de schoenen willen staan, om in eenzelfde richting de baan op te gaan.

Meebouwen aan een duurzame toekomst

COPRO is met trots de derde en onontbeerlijke schakel in het bouwproces. Vroeger hadden publieke overheden en aannemers noch de tijd noch de kennis in huis om correcte controles op bouwproducten uit te voeren. In die vertrouwensketen zag COPRO haar bestaansreden. Het asfalt en de wegdeksels waarop we rijden. De gebouwen waarin we wonen en werken.

De wegmarkeringen en watergoten in onze straat. Het mag duidelijk zijn: COPRO draagt mee zorg voor de maatschappij. En niet alleen vandaag. We kijken nieuwsgierig vooruit, houden trends in ons vakgebied nauwlettend in het oog. In circulaire economie zijn we koploper: we recycleren afval en bijproducten tot hoogwaardige bouwproducten! 

“ COPRO draagt mee zorg voor de maatschappij.”

Een zorgzame en verdraagzame werkomgeving begint bij ons

In het werkveld staan we – letterlijk – regelmatig alleen. We ervaren en beleven veel autonomie als we onderweg zijn. Maar we weten dat we op de werkvloer thuiskomen in een COPRO-team dat als een blok achter ons staat. COPRO is een hecht team, dat niet alleen aan elkaar hangt door regels. We staan met een open en sportieve houding in de bouwwereld. Man of vrouw, jong of ervarener. COPRO wil blijvend zorg dragen voor elkeens werk-privé balans. Dat is onbetaalbaar. 

Vlak en digitaal. Zo hebben we onze werkvloer graag.

Bij COPRO denken we niet in lagen. We werken in een vlakke structuur, bouwen niet aan een hiërarchische carrière, maar aan inhoudelijke expertises. Een werknemer krijgt bij COPRO de kans om nog sterker en beter te worden in zijn vakgebied. We communiceren daar open over. Net als de rest van onze communicatie, die zowel face to face als up to date digitaal verloopt. COPRO heeft de digitale switch gemaakt. Ook buiten de muren van onze moderne werkvloer stellen we ons open en sociaal op, zonder informeel te worden.

COPRO voert controles uit die van belang zijn. Certificeert producten die onze maatschappij veilig en duurzaam houden. We dragen een sterk verantwoordelijkheidsgevoel met ons mee. En zijn terecht trots op de zorg & de kwaliteit die we realiseren.

Fun at work

We hebben een eigen feestcomité dat bestaat uit vier van ons die ons tijdens het jaar enkele leuke activiteiten voorstellen. Zo kan je als collega’s elkaar wat beter leren kennen en een positieve sfeer creëren door samen plezier te maken. De activiteiten zijn heel gevarieerd en gaan van een kantoorquiz, tot een escape game, een Gladiator Run of een familie uitstap naar Pairi Daiza….

Op die manier proberen we bij COPRO om van ons werk een leuke, veilige plek te maken waar je je goed en gewaardeerd voelt.

Wil je deel uitmaken van ons team? Bekijk onze vacatures!

Wil je meer weten over onze diensten? Ontdek ze hier.

Hoe ziet mijn dag eruit?

  • Met je bedrijfswagen op plaatsen komen waar je anders nooit komt, behoort nu tot mijn dagelijkse leven, naast het uitvoeren van de inspecties en de verslagen opmaken.
  • Wat mij voornamelijk boeit, is de combinatie tussen praktisch werk (stalen afnemen, werfinspecties, proeven uitvoeren, …) en administratief werk (opvolging labo resultaten, certificatiedocumenten opmaken)
  • Iedereen denkt dat bij keuringen veel papierwerk komt kijken, maar dankzij onze digitale transformatie, gebeurt alles voornamelijk digitaal.
  • Een boeiende en gevarieerde job, met veel steun van collega’s en een familiale maar toch professioneel uitgestraalde werksfeer, dat is wat COPRO je kan bieden.
  • De variatie aan klanten, inspecties, opleidingen, producten en locaties maakt iedere dag uitdagend.
  • Ik haal enorm veel voldoening uit het auditeren, controleren, kwalificeren en opvolgen van al mijn producten in een bepaald segment.

Al onze troeven op een rij

Work-life balance

Eigen agenda en werk inplannen, telewerk, flexibele werkuren, mogelijkheid tot deeltijds werken

Groeimogelijkheden

Grondige initiële en voortdurende opleiding, met carrière-opportuniteiten en mogelijkheid tot jobrotatie

Eigen inbreng

Actief deelnemen aan bepaalde besluitvormingsvergaderingen, organisatorische verbeteringen voorstellen, zelf (nieuwe) projecten trekken

Werksfeer

Fun at work via leuke initiatieven, georganiseerd door een intern feest comité

Competitief salaris

aantrekkelijk salaris met uitgebreid pakket extralegale voordelen, waaronder bedrijfswagen, maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, cafetariaplan, loonbonus, premiestelsel en smartphone

Bereikbaarheid

Kantoor makkelijk bereikbaar, ook met de fiets (nieuwe fietssnelweg). Eigen parking

Ontmoet je toekomstige collega's

Dries - Inspecteur

“Er is heel veel afwisseling tussen binnen- en buitenwerk. Wat heel aangenaam is. Ik heb eerst 2 jaar als werfleider gewerkt. Maar dan zit je de hele tijd buiten. Nu is er een mooi evenwicht tussen het kantoorwerk en de controles in de buitenlucht. Bovendien plannen wij ook zelf onze agenda. Dat is een hele grote troef. Daardoor heb je ook meer vat op de balans tussen privé en werk."

bekijk mijn video

Ontmoet je toekomstige collega's

Koen - Inspecteur

"We hebben een heel gevarieerde job. Als we dan toch een andere uitdaging zoeken, zijn ze bij COPRO flexibel genoeg om daarin mee te denken. We doen heel veel alleen en zijn veel op de baan. We hebben een vrije keuze in de planning van onze agenda en daardoor kunnen we ook veel variatie in ons werk creëren."

bekijk mijn video

Ontmoet je toekomstige collega's

Dorien - Inspecteur granulaten

"Mijn agenda kan ik zelf inplannen en die vrijheid is onbetaalbaar. Ik kom in contact met veel verschillende mensen. De bouwsector begint vroeg, dus ik ook. Maar eigenlijk is dat voor mij alleen maar een voordeel. Omdat ik dit perfect kan combineren met mijn gezinsleven. Mijn job is absoluut niet saai. Ik leer nog elke dag bij."

bekijk mijn video

Ontmoet je toekomstige collega's

Aurélien - Inspecteur

"Bij COPRO is elke dag anders. Elke ochtend sta ik op, ga ik naar een nieuwe locatie en ontmoet ik nieuwe mensen. Ik ben erg gehecht aan mijn zelfstandige manier van werken en houd van de vrijheid om mijn werk zelf in te plannen. Er is een veelheid aan producten en je kunt je in gelijk welk domein onderdompelen, afhankelijk van je affiniteit. Je kan ook verschillende producten combineren. Er zijn dus altijd nieuwe uitdagingen en nieuwe dingen te leren."

bekijk mijn video